Wednesday, February 10, 2010

KELEBIHAN CINA MELAYU DAN INDIA...

.......................................
.................................................................
................................
marabahaya...-copyright reserved 2009

Salam....

Ni salah satu bende baru yang saya dapat tahu daripada ex student skola saya saudara Zaid bin Zainuddin abang kepada tkp sbpi sbak bernam sekarang...die pernah bagi tau pasal kelebihan yang ade dkat ketiga tiga bangsa ni...

KAUM CINA: Orang cina ni pandai cari duit...die pikir duit je..duit ngan feng shui diorang..tapi orang cina ni rajin sket daripada melayu ngan india..sebab tu diorang banyak duit...

KAUM INDIA: Orang india ni pulak suke cakap berbelit belit...kalo diorang cakap bahasa melayu memang berputar putar...itu la kelebihannya..sbb tu kalo orang suke cakap putar2 diorang kate "cakap cam keling"

KAUM MELAYU : Orang melayu pulak kelebihan die kat lidah..lidah mereka lembut sangat..boleh bertutur mcm2 bahasa tanpa pelat..x caya cuba try ckp orang putih..mesti cam orang putih kan?...kalo cakap cina ke 

hindustan ke sume orang melayu boleh masuk...itu la kelebihannya..kelemahan nya, orang melayu ni 
sesetengahnya  suke kondem orang...kalo orang buat salah kutuk la perli laa..kalo orang cina atau india diorang sokong bangsa sndiri...tu je la

ORANG MINYAK???

....................................
....................................................


salam satu malaysia.....

alhamdulillah ...hari ni tanpa disangka sangka PETRONAS tepon aku pagi tadi...die suh datang keje..at last..aku dapat jugak keje ...syukur...aku dah tak tau nk wat pe kt umah ni kalo x dapat keje..tadi start la keje 

kol 9 stgh sampai kol 5 stgh...fuh..seksa...asyik menunggu je..penantian tu kan satu penyeksaan..keje nye tunggu orang datang, tunjuk arah dan tolong isi minyak..kalo ade rezeki dapat la tips sket...tadi ade dapat 

la..singgit dua hinggit...alhamdulillah..tapi bler aku bkerja kat petronas ni sbnrnye aku tringat kat kawan aku arwah luqman hakim sbb die pun kerja kat stesen minyak...jadi sdikit sbnyak aku terkenang kat die jugak bler 

aku bkerja tadi..insyaALLAH kalo dapat gaji nanti baru aku dapat pi lawat kubur arwah...bler aku dapat keje ni satu brite baik..tapi brite buruk nye aku x dapat nk ikut family aku balik kampung raya cine ni pasai 

xdak cuti..aduh..aku kene dok kat umah sorang2...first time ni..cmne la 
gamaknya jadi rumah ni nanti..haru biru aku kerja kan..aku dah la x tau masak..nk makan kat luar gaji x dapat lagi..cmne nih??..

tengok la nanti...tapi balik2 keje tadi kpale aku pening gler...berat tol..aku rasa sbb byk sangat bau minyak  petrol tu kot..x tau la ape efek bau minyak petrol banyak2...takut gak kot2 nnt jadi addicted ke..parah 

aku..pape pun aku bersyukur gak sbb dapat keje kat stesen minyak...x payah aku buang masa ngan facebook and ym lagi..salam...

wailalliqa`.......

Monday, February 8, 2010

HARI HARI KERJA..LALA LALA





..................................................................
...................................................
....................
..............................................................

arghhh....hari ni tanggal 9 februari 2010...genapla sbulan stgh aku

jadi pengganggur...tensionnye x dapat keje...bukan x nak cari tapi dah merata alam aku pi x

jumpak2 jugak..pelaq btol..ada la dalam 7 tempat keja aku pi mintak..nak ikut itu dah sunnah

nabi dah sbab tujuh kan...tapi nk buat lagu mana...satu kedai tu dok suh tunggu die kol smpi

skrang x kol2...3 kdai dok mintak perempuan ja...kedai lain tu habaq takdak laaa...dah x dak pi

tampai kat luaq nk carik keje kosong..apa punya tokey la...aku bukan apa..aku bosan dok umah

ni asyik habihkan boreh je..hari hari yang berlalu macam sama je..aku rasa cam buang masa

la..itu la pasai nk pi carik keje..di samping itu juga, aku nk cari sedikit cam p ramlee slalu dok

habaq laa..fulus la fulus...pasai aku nk pi hari trbuka asrama bulan tiga nanti..aku bkn nk pi beli

makanan sbb kebulur tapi aku rasa dah rindu lak kat SEKOLAH TU...bukan orang die..hari2

dok mimpi pasal skola tu..mimpi kawan2 batch aku laa...gelak same2..blajar same2...wah..cheq

pun tak tau lagu mana boleh jadi lagu tu...mungkin itu la hubungan persabahatan yang sejati

kot..ape2 pun yang penting aku nk pi cari keja dulu...x de rezeki nk wat lagu mana...mungkin ni

satu ujian atau pengajaran sbb apa yang aku dah buat..wallahualam...yang penting minggu ni

aku nk pi balik kampung kat negeri sembilan..haha...adios

wailalliqa`








sabak street boys- copyright reserved 2007




HARI HARI KERJA..LALA LALA

Related Posts with Thumbnails